GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Omsorgspersonal tittade på film och sov – ignorerade larm

     Kronoberg • Publicerad måndag 12:13

     En enhetschef vid ett kommunalt äldreboende i Kronobergs län har gjort en Lex Sarah-anmälan om missförhållanden på boendet. Personal ska nattetid ha tittat på film och sovit samt ignorerat när oroliga vårdtagare slog larm, skriver Smålandsposten.

     Det var en ur personalen som normalt jobbar dagtid som slog larm. Hon hoppade in på ett jourpass nattetid och upptäckte att ingen ur nattpersonalen kom för att hjälpa när ett rörelselarm gick igång i en av lägenheterna, där en omsorgstagare med hög fallrisk tagit sig ur sin säng.

     Enligt anmälan ska inga andra rörelselarm kunnat nå fram till personalen eftersom de mottagit första larmet men struntat i att åtgärda det, skriver Smålandsposten.

     Enligt chefen ska nattpersonalens lämplighet utredas och det kan bli aktuellt med omplaceringar.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.