Annons

Operationer i Växjö flyttas

Växjö • Publicerad 18 januari 2019
Växjö lasarett
Växjö lasarettFoto: Mimmi Kungberg

På grund av ett fel i anestesiutrustningen tvingas Region Kronoberg att flytta ett antal operationer under nästa vecka. Enligt regionen ligger felet i en viktig komponent i några av de anestesiarbetsstationer som används i samband med operationer där man söver patienter.

– Vi sätter alltid patienternas säkerhet först och därför tar vi det säkra före det osäkra och flyttar fram ett antal planerade operationer som kräver sövning. Vi kommer att genomföra planerade operationer i Ljungby och Växjö, i de operationssalar där vi har fungerande utrustning, säger Niklas Silvert, verksamhetschef för anestesi inom Region Kronoberg.

I mitten av nästa vecka kommer de felaktiga delarna att bytas ut. Akuta operationer kommer inte att påverkas och de patienter som beörs kommer att få information från sin mottagning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons