Annons

Öppenhet är grunden för Växjöföretaget

För andra året i rad väljer företaget IST att sponsra Växjö Pride och bjuder bland annat in till en familjefest under lördagen. Att stötta mångfald och öppenhet är en viktig del av det Växjöbaserade företagets värdegrund, det berättar kommunikationschefen Linda Wallin
Publicerad 10 maj 2017
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck

Förra året gick IST in som sponsorer till Växjö Pride och även detta år väljer företaget att aktivt stötta festivalens grundvärderingar. Totalt arbetar cirka 300 personer inom koncernen som levererar tjänster till skolor och skolförvaltningar – 160 av dessa är placerade i gamla landstingets lokaler i Växjö.

– För oss är det viktigt att göra skillnad i samhället och våra lokala kontor samarbetar på olika sätt med föreningar på orten. Att vara en del av Växjö Pride kändes självklart när vi fick höra talas om initiativet, det är ett konkret sätt att visa hur vi vill stå upp för allas lika värde, säger Linda Wallin, kommunikationschef på IST.

Annons

Utöver att som grupp medverka i paraden bjuds det även på en familjedag utanför lokalerna på lördagsförmiddagen. Loggan har nu antagit en regnbågsfärg och bland annat understryker Linda vikten av att jobba för en öppen arbetsplats där alla kan känna sig delaktiga.

– Öppenhet är grunden för allt vi gör och också en framgångsfaktor för företaget, vi försöker vara en så transparant arbetsplats som möjligt där våra anställda kan känna sig bekväma. Vi värnar om människors olikheter och att uppmuntra mångfald är en självklarhet – något vi anstränger oss för här på IST.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons