Annons

Oppositionen vill bygga ut Araby Park Arena

Publicerad 17 maj 2016
Foto: Johanna Ursjö, Smålandsposten
Foto: Johanna Ursjö, Smålandsposten

I sitt budgetförslag för Växjö kommun 2017 föreslår Socialdemokraterna och Vänsterpartiet att Araby Park Arena byggs ut och att funktionen som samlingspunkt och mötesplats utvecklas för två miljoner kronor.

– Araby Park Arena har redan idag blivit en naturlig samlingspunkt, speciellt för många unga och människor som bor i området. För att ta tillvara på arenans potential som samlande punkt behöver den byggas ut och utvecklas. Exempelvis vore ett kafé ett välkommet tillskott, säger Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Annons

Araby Park Arena har sedan 2010 varit en mötesplats för idrott och kultur. I pressmeddelandet står det att områdets invånare behöver uppleva att de tas på allvar.

– Extra viktigt är att både tjejer o killar är delaktiga i utvecklingen av Araby Park Arena så att alla kan känna sig välkomna och känna att arenan är en mötesplats för dem, säger Rose-Marie Holmqvist (S).

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons