Annons

Oppositionen vill höja skatten i Växjö

Växjö • Publicerad 7 juni 2019

Nästa vecka hålls budgetfullmäktige i Växjö kommun. Nu har även oppositionen (socialdemokraterna och vänsterpartiet) presenterat sitt budgetförslag. De har bland annat kommit fram till att de vill se en skattehöjning.

”För att klara en långsiktig hållbar finansiering av välfärden behövs ett skatteuttag som står i relation till behoven. Därför föreslår vi ett ökat skatteuttag på 38 öre”, skriver S och V i budgetförslaget.

Här saknas innehåll

Annons

Med hjälp av dessa ökade intäkter och besparingar på bland annat effektivare måltidsinköp, ökade p-avgifter och en effektivare politisk organisation vill man göra satsningar. Bland dessa finns rätt till plats på äldreboende för alla Växjöbor över 85 år, fortsatt mindre förskolegrupper och klasser i de lägre åldrarna och att kommunanställda ska erbjudas möjlighet till kortare arbetstid i stället för löneökning. Läs mer om budgeten via länken nedan.

Läs om majoritetens förslag via länken nedan.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons