Annons

Organisationen kritiserar Växjö kommun: ”Direkt osmakligt”

Växjö • Publicerad 7 april 2020
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Winenine har fått tillstånd av Växjö kommun att börja med så kallad microcatering, vilket innebär att de får leverera både vin och mat till sina gästers hem.

Nu riktar nykterhetsorganisationen IOGT-NTO skarp kritik mot Växjö kommun och menar att beslutet direkt strider mot alkohollagstiftningen och riskerar att luckra upp alkoholmonopolet.

Annons

– Vi ser detta som ett mycket illa underbyggt PR-stunt, då det är uppenbart i alkohollagen och dess förarbeten att catering inte är tillåtet om inte serveringspersonal är på plats. Att använda en akut hälsokris för att opinionsbilda mot svensk alkoholpolitik och Systembolagets ensamrätt är inte bara cyniskt utan direkt osmakligt, säger Jennie Rydén, distriktsordförande på UNF Kronoberg, i ett pressmeddelande som Smålandsposten har tagit del av.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons