Annons

Organisationen prisas i Växjö

Växjö • Publicerad 5 juni 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Olof Elfversson

Varje år delar Elin Wägner-sällskapet ut ”Årets Väckarklocka” till en person eller organisation som verkar i Elin Wägners anda. Årets mottagare är Rädda Barnen.

Utmärkelsen kommer att delas ut den 20 oktober i Växjö och tas emot av Rädda Barnens ordförande Lise Bergh.

”Elin Wägner såg med egna ögon genom resor i efterkrigstidens Europa att kvinnor och barn var de mest utsatta och lidande i krigets skugga. Ett halvår efter att Save the Children Fund bildats i London 1919 tog hon aktiv del i grundandet av den svenska avdelningen av Rädda Barnen. Rädda Barnen har i hundra år arbetat vidare i Elin Wägners anda samtidigt som organisationen omvandlats till en modern biståndsorganisation. Med barnkonventionen som inspiration och vägledning arbetar Rädda Barnen långsiktigt för att förbättra barns livsvillkor och stärka deras rättigheter”, står det i motiveringen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons