Annons

Organiserat överklagade av böneutrop

Växjö • Publicerad 15 juni 2018
Foto: Lars-Goran Rydqvist

En text som Sverigedemokraterna författat har använts i många av överklagandena till böneutropen i Växjö. SD Växjö uppmanade sina följare att överklaga den 29 maj. Författaren och samhällsdebattören Katerina Janousch gav också draghjälp på sociala medier, skriver Smålandsposten.

Följarna erbjöds en färdigskriven text med sju punkter med argument. Pernilla Wikelund, vice ordförande för SD i Växjö, försvarar den direkta uppmaningen.

Annons

”Det går i linje med partiets politik att få stopp på böneutrop. Många engagerade medlemmar och utomstående landet runt hörde av sig med sympatier och intresse att få följa oss under frågans gång. Det fanns en uttalad vilja att överklaga beslutet och att få hjälp med hur man gör”, skriver hon i mejl till Smålandsposten.

Ett 40-tal av de 60 inkomna överklagandena har följt SD:s uppmaning och kopierat texten eller delar av den. Läs mer om det här.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons