Annons

Orsaken till strömavbrottet fortfarande okänd

Växjö • Publicerad 10 oktober 2018
Foto: Per Jodenius

Under onsdagen blev stora delar av Växjö av med strömmen. Från klockan 12 och två timmar framåt drabbades både privatpersoner och företag av den uteblivna elen.

Vad som orsakat strömavbrottet är fortfarande okänt och trots att Eon har sökt med helikopter längst ledningarna har man inte hittat felet. Istället försöker man räkna på vad som kan ha hänt.

Annons

– Våra analysingenjörer sitter just nu och räknar och räknar på felströmmar. De kan räkna ut var felet uppstod och vad de kan ha berott på, men dessvärre hinner de inte räkna fram det under dagen, säger Johan Aspegren, presschef på Eon, till SVT Nyheter Småland.

I nuläget används en reservledning som förser de drabbade områdena med ström men enligt Johan Aspegren finns vissa risker med den tillfälliga lösningen.

– Nu finns det ingen reservmatning till Växjö, för det är den vi använder och matar med. Visst man kan säga att det finns en liten förhöjd risk, men historiskt sätt blir det väldigt få fel på den här typen av ledningar, säger han till SVT Nyheter Småland.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons