Annons

OS i Tokyo skjuts upp

Växjö • Publicerad 24 mars 2020
.
.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT

I sommar skulle Sommar-OS arrangeras i Tokyo. Men på grund av coronavirusets spridning skjuts de olympiska spel upp till sommaren 2021. Därmed får medaljkandidaterna från Kronobergs län, som friidrottaren Angelica Bengtsson och seglaren Anton Dahlberg vänta ännu ett år.

”OS kommer inte ställas in men spelen kommer att hållas sommaren 2021”, skriver det japanska premiärministeriet på Twitter.

Annons

Japan och IOK är överens om flytten, som blir historiskt.

– Ett bra beslut och ett klokt beslut. IOK har haft en arbetsgrupp tillsammans med världshälsoorganisationen WHO sedan början av februari månad så vi vet att det här är ett beslut som är väl underbyggt med hjälp av experter och flera parter, säger SOK:s ordförande Mats Årjes i ett pressmeddelande.

Aldrig tidigare har ett olympiskt spel flyttats. Däremot har tre OS (1916, 1940 och 1944) ställts in på grund av världskrig.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons