Annons

Otillåten verksamhet i Växjö

Publicerad 28 juni 2017
Bilden är en arkivbild från Smålandspostens arkiv. Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Bilden är en arkivbild från Smålandspostens arkiv. Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Bussbolaget Bergkvarabuss har bedrivit omlackering i sin bussdepå på Hammerdalsvägen utan tillstånd. Enligt Smålandsposten har de också begärt att få en avstängning av brandlarmet, något som fått Thomas Nilsson på Länstrafiken Kronoberg att reagera.

– Att begära att stänga av brandlarmet är inte okej. Det är principen som vi agerar mot, har man ett brandlarm så har man det av anledningen, det vill säga att det ska kunna reagera vid brand eller rökutveckling. Dessutom är lokalen inte godkänd för lackeringsändamål. Vi vill att detta åtgärdas och upphör, säger Thomas Nilsson till Smålandsposten.

Annons

Simon Sandberg, marknadschef på Bergkvarabuss, berättar att det handlar om mindre lackeringsarbete men att man nu upphört med den verksamheten. När det kommer till brandlarmet säger han:

– Vi har aldrig stängt av något brandlarm eftersom vi inte har möjlighet till det, utan vi har vänt oss till fastighetsägaren varje gång. Läs mer om det på Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons