GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Över 60 procent av den vuxna befolkningen i länet har fått minst en vaccindos

     Kronoberg • Publicerad 17 juli 2021
     Lena Andersson NazzalVaccinsamordnareRegion Kronobergtidigare primärvårdschef
     Lena Andersson NazzalVaccinsamordnareRegion Kronobergtidigare primärvårdschef
     Foto: Kerstin Haggren

     Andelen vaccinerade i länet fortsätter öka i stadig takt. Nästan 68 procent av den vuxna befolkningen i länet har fått minst en vaccindos och 46 procent har fått två doser.

     14 juli rapporterades att 178 895 vaccindoser är givna i länet, varav 105 337 av dem är dos 1. Det är fortsatt högt tryck på vaccinationsbokningarna men tiderna går inte åt riktigt lika snabbt som tidigare.

     – Vi vill uppmana kronobergarna att vaccinera sig, även under semestern. Just nu finns det gott om tider hos flera vaccinatörer och nya tider läggs ut löpande, så, du som vill vaccinera dig. Håll gärna utkik efter tider och boka in dig, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinationssamordnare i Region Kronoberg.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.