Annons

Överklagar föreläggande i Växjö

Växjö • Publicerad 30 oktober 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Per Jodenius

Växjö kommuns Miljö- och hälsomyndighet kräver av Region Kronoberg och Länstrafiken att de ska begränsa störningar från stadsbussarna. Det är det lågfrekventa bullret som är problemet och något som har diskuterats under en lång tid i Växjö.

På måndagen skickade, enligt Smålandsposten, Länstrafiken in en överklagan av föreläggandet till Länsstyrelsen i Kronobergs län.

Annons

Smålandsposten skriver att Länstrafiken anser att ”alla omständigheter pekar på att kommunen är ansvarigt subjekt för bullerproblemet”.

Det ska vara så på grund av att kommunen har ställt krav att det är gasbussar som ska användas i stadstrafik.

Vidare anser Länstrafiken, enligt tidningen, att de som berörs av det lågfrekventa bullret sannolikt gör det på grund av konstruktionsfel i byggnaderna. Länstrafiken skriver i överklagan: ”I den mån bullerproblemen endast finns i ett mindre antal bostäder beror problemen sannolikt på undermålig dämpning på grund av byggnadernas konstruktion och isolering. I sådant fall är rimligen den enskilda fastighetsägaren ansvarig”.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons