Annons

Påfyllnadsdosen skapar långa drop in köer

Kronoberg • Publicerad 12 november 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

I onsdags förkortade Folkhälsomyndigheten tidsintervallet mellan dos 2 och påfyllnadsdosen till fem månader istället för sex för personer över 65 år. Det har gjort att trycket blivit högre och på vissa platser har det varit långa köer till drop in, enligt Region Kronoberg.

– Vi rekommenderar att man bokar tid för påfyllnadsdos via 1177.se. Då slipper man stå i kö till drop in. Det finns tider att boka på våra vaccinationsplatser, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare.

Annons

86 procent av den vuxna befolkningen i länet har nu fått minst en dos vaccin, 83 procent har fått två doser och 3 procent har fått tre doser.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons