Annons

Par från Växjö döms för smuggling – förvarade över tusen liter alkohol hemma

Växjö • Publicerad 17 september 2021
Bilden är en genrebild och har ingenting med nyheten att göra.
Bilden är en genrebild och har ingenting med nyheten att göra.Foto: Polisen

Sommaren 2018 åkte ett par från Växjö vid två tillfällen med några dagars mellanrum till Tyskland. Med sig hem från Tyskland hade de ett fullpackat släp med drygt tusen liter öl, 40 liter sprit, ett 20-tal liter vin och nära 100 liter cider, skriver Smålandsposten.

Vid en husrannsakan som polisen gjorde i parets villa hittades alkoholen samt listor över beställningar på alkohol som personer hade gjort.

Annons

Paret motiverade inköpet genom att påstå att majoriteten av alkoholen var för eget bruk, men att en liten del av de tusen literna skulle förtäras under några sommarfester tillsammans med vännerna.

Men tingsrätten skriver i domen att parets uppgifter om festerna är vaga och att det därför är ”ställt utom allt rimligt tvivel att det har varit fråga om införsel av alkohol för icke privat bruk”.

Efter tre år döms nu kvinnan och mannen, som båda är i 55-årsåldern, för två fall av smuggling. Påföljden blir villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst var.

Domstolen beslutar även att den beslagtagna alkoholen ska förverkas.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons