Annons

Par i Växjö tvingas betala vite - hamnade i tvist med kommunen

Växjö • Publicerad 15 juli 2020
Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild.Foto: Fredrik Lund

För ett år sedan beslutade byggnadsnämnden att ett par som bor i en villa i Växjö skulle betala 5 000 kronor i vite. Växjö kommun har regler kring hur hög och bred växtlighet längs tomtgränser får vara då den inte ska hindra sikten eller göra det svårt för andra trafikanter att komma fram. Och trots uppmaningar hade paret inte klippt ner sin häck till rätt nivå.

Enligt Smålandsposten inspekterades växtligheten även i höstas. Då såg kommunens tjänstemän att paret visserligen hade klippt häcken men att den fortfarande var för hög och ärendet togs till Mark- och miljödomstolen.

I Mark- och miljödomstolen menade paret att de hade klippt häcken två gången men att de trodde att växtlighetens höjds skulle mätas från tomten och inte från gatan. Domstolen menar att parets ”agerande visat på en ihållande vilja” och bötesbeloppet jämkas därmed till hälften. Paret måste betala 2 500 kronor i vite.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons