Annons

Par upptäckte att deras skog avverkats – stämde grannarna

Kronoberg • Publicerad 3 december 2022

Här saknas innehåll

Ett par som äger en lantbruksfastighet i Kronobergs län stämde sina grannar, som även dom äger en större skogsfastighet på orten.

Enligt parets stämningsansökan till Växjö tingsrätt hade de i efterhand upptäckt att ägarna till grannfastigheten hade avverkat cirka ett halvt hektar av parets skog.

Annons

Avverkningen inträffade för flera år sedan när grannarna hade anlitat en entreprenör för sin egen skogsavverkning. Entreprenören hade då råkat ta sig in på parets marker och även avverkat där.

Paret anlitade en skogsmästare som vid en besiktning uppskattade skadorna till 23 000 kronor och det beloppet krävde man att grannarna skulle betala, eftersom de ”tillgodogjort sig virket från avverkningen”. När grannarna bestred kravet, vände sig paret till tingsrätten.

Inför förhandlingen kunde parterna dock nå en förlikning. Den innebär att grannarna senast den 6 december ska ha betalat 16 000 kronor till paret för misstaget.

Genrebild.
Genrebild.Foto: MELI PETERSSON ELLAFI
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons