Annons

Parkeringsautomaterna förändras i Växjö

Växjö • Publicerad 16 januari 2020
Foto: Charlotte Stjernkvist

Under veckan påbörjar Växjö kommun arbetet med att byta ut och ta bort gamla parkeringsautomater i Växjö centrum. Bytet av parkeringsautomater görs för att möta högre säkerhetskrav vid kortbetalning.

När bytet är klart kommer parkeringsautomaterna att vara biljettlösa och bilister behöver inte längre någon biljett. Istället ska registreringsnumret knappas in i samband med betalningen.

Annons

Antalet parkeringsautomater kommer också att gå från 65 till 21 stycken. Under tiden bytet utförs kommer det att vara driftstörningar i automaterna.

”Vi hänvisar därför till att betala parkeringsavgift med någon av våra parkeringsappar, SMS Park och Parkster. Det kommer att finnas fungerande parkeringsautomater vid ett flertal parkeringsplatser”, skriver Växjö kommun på sin hemsida.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons