Annons

Parkeringsplatser i Växjö försvinner

Växjö • Publicerad 22 maj 2019
Foto: Charlotte Stjernkvist

Kommunens planer på att utveckla området Ringsberg-Kristineberg i Växjö till ett kulturellt centrum har pågått i flera år och om det blir ett nytt bryggeri på platsen så försvinner flera parkeringsplatser intill Kulturskolan.

– Jag hoppas att man gör en grundlig analys av skolans behov, annars kan det bli problematiskt för rätt många familjer, säger Roland Hybelius, områdeschef för skolorna i centrum på Utbildningsförvaltningen, till Smålandsposten.

Annons

Enligt tidningen kommer 36 parkeringsplatser direkt intill skolan reduceras till två samt åtta en bit därifrån där det nya bryggeriet kan komma att uppföras. Kommunen har dock planer på att skapa en plats för avlämning.

– Det vi har kvar att jobba med är utrymmet med 14 parkeringsplatser mellan skolan och Kungsvägen. Vill man behålla alla dem är det inget vi lägger oss i i detaljplanen. Men där finns det behov av att säkerställa att lämningen och hämtningen fungerar bättre än idag, säger Djana Micanovic, planchef för Växjö kommun, till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons