Partierna vill bygga nya bostäder på höjden

Växjö • Publicerad 5 december 2019
Alabastern
AlabasternFoto: Lars-Goran Rydqvist

Blågröna Växjö vill att styrelsen för Växjöbostäder ska se över bolagets fastighetsbestånd och skapa förutsättningar för nya bostäder genom tillbyggnad på befintliga fastigheter. Partierna föreslår i en skrivelse att styrelsen ska besluta om att intensifiera arbete med att tillskapa fler attraktiva bostäder genom ett nytt arbetssätt.

– Vi behöver och vi ska bygga bostäder. Med begränsade ytor att bygga på måste vi tänka nytt, se möjligheterna och vara offensiva. Möjligheten till påbyggnad av befintliga fastigheter ska vi alltid pröva i samband med detaljplaneändringar och träbyggnation ska vara ledordet, säger René Jaramillo (M), ordförande i Växjöbostäder.

Genom att bygga till fler våningar skapas nya bostäder utan att det påverkar spontan- och grönytor.

– Växjö växer och staden behöver förtätas. Det här ger nya bostäder utan att påverka våra attraktiva rekreations- och grönområden. För att stärka finansieringen, vill vi även att bolaget undersöker vilka möjligheter det finns att ansöka om statligt investeringsstöd för nya hyresbostäder och tillbyggnation på befintlig byggnad, säger Magnus P. Wåhlin (MP).

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.