Annons

Partierna vill satsa på laddinfrastruktur

Växjö • Publicerad 3 april 2019
Laddstolpe.
Laddstolpe.Foto: Oskar Tinggren

Blågröna Växjö vill se en förstärkt satsning på laddinfrastruktur. Partierna vill ge kommunchefen i uppdrag att samordna framtagandet av en kommunövergripande laddinfrastruktur tillsammans med privata aktörer och berörda intressenter, med syfte att påskynda utbyggnaden.

– Veab har sedan tidigare uppdraget att samordna kommunkoncernens interna behov. Nu vill vi ta ytterligare ett steg genom att skapa en kommunövergripande strategi, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Växjö kommun har som mål att bli en fossilbränslefri kommun och partierna vill skapa strategin för att påskynda utbyggnaden i hela kommunen för klimatet.

Syftet är bland annat att underlätta för invånare, företag och besökare att använda sig av laddbara fordon i Växjö Kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons