Annons

Partiet agerar efter stöket på akuten

Växjö • Publicerad 10 januari 2020
.
.Foto: Cecilia Karlsson

Efter Smålandspostens artiklar om stök, hot och våld på akutmottagningen i Växjö vill nu Moderaterna stärka vård- och omsorgspersonalens säkerhet i tjänsten.

- Det är inte acceptabelt att någon människa får ta emot hot, våld och trakasserier när de arbetar. Att det handlar om personal som jobbar på dygnets alla tider för att hjälpa andra gör dessa incidenter än mer allvarliga. Om vi inte har personal som vill jobba inom akutsjukvården eller hemtjänsten drabbar det hela samhället. Därför måste hela samhället också ta sitt ansvar, säger Ulf Hedin, omsorgsnämndens ordförande i Växjö kommun, i ett pressmeddelande.

Annons

Moderaterna i Region Kronoberg och Växjö kommun har nu tagit ett initiativ till en skrivelse till Regeringen med krav på att skyndsamt göra en översyn av lagstiftningen i syfte att ge ett starkare skydd även för vård- och omsorgspersonal. De vill även att Regeringen gör en översyn av vilka ytterligare åtgärder som kan vidtas för att öka säkerheten på sjukhus och för vårdpersonal i kommun och region.

– Att hot, våld och förolämpningar förekommer på akutmottagningar är helt enkelt oacceptabelt. Vi kommer agera lokalt för att stärka personal och motverka hot och våld men detta är också en nationell fråga som kräver ny lagstiftning, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Roland Gustbée i pressmeddelandet.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons