Annons

Partiet ber politiker att lämna sitt uppdrag i Växjö

Växjö • Publicerad 9 februari 2021
.
.Foto: Mandus Örarbäck

Centerpartiets fullmäktigegrupp i Växjö vill att Anders Franzén (C), ledamot i Videum, ska lämna sitt uppdrag. Anledningen ska vara hans åsikter om Blågröna Växjös förslag att de fyra kommunala bostads- och fastighetsbolagen ska bli två.

– För att vi inte anser att han har agerat så som partiet har önskat i olika situationer, hur han har hanterat vissa frågor. Mer än så vill jag inte kommentera i detta fallet. Det är en personfråga för Centerpartiet internt så jag ser ingen anledning till att jag ska kommentera, säger Andreas Olsson (C), kommunalråd och kommunstyrelsens 1:e vice ordförande, till Smålandsposten.

Annons

Anders Franzén (C) säger till tidningen att han har varit kritisk mot själva upplägget kring att göra fyra bolag till två bolag. Han har också protesterat mot de planer på att Science Park ska hamna under kommunens näringslivsavdelning.

– Jag kommer förmodligen att lämna. De vill att jag ska sluta och själv har jag tappat lusten att vara med känns det som. De vill att allt ska gå igenom utan någon protest. Jag har väl irriterat kommunledningen lite genom att ställa frågor, säger han till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons