Annons

Partiet föreslår bostadssatsningar i Växjö

Växjö • Publicerad 28 juni 2018
Foto: Mats Holmertz

Socialdemokraterna i Växjö vill se en förändring i bostadspolitiken. Under torsdagen släppte partiet ett bostadspolitiskt paket inför valet.

– Vi vet att många växjöbor kämpar för att få tag i en bostad med en rimlig hyra. Bostadspolitiken är viktig i arbetet med en mer jämlik kommun. Som växjöbo ska du kunna hitta ett bra boende oavsett ålder, plånbokens storlek och var du bor. Hittills har inte den moderatledda majoritetens bostadspolitik imponerat och vi känner att det är dags för en rejäl förändring, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens vice ordförande, i ett pressmeddelande.

Annons

Bland förslagen finns bland annat att Växjö kommun ska bygga villor, att kommunen ska sätta hyra innan upphandling och att byggtakten utanför Växjö tätort ska öka.

– Vi vill bland annat pröva att sätta hyra innan vi går ut med förfrågan om upphandling av nybyggnation, på så vis kan vi bättre bygga efter invånarnas behov och plånböcker, säger Julia Berg (S), vice ordförande för Växjöbostäder.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons