Annons

Partiet föreslår permanent sommarlovskort för unga

Växjö • Publicerad 22 juni 2019
Foto: Per Jodenius

Förra året fick skolungdomar åka kollektivtrafik avgiftsfritt under sommarlovet. Det statliga stödet innebar i Kronobergs län att antalet ungdomsresor fördubblades jämfört med året innan.

Satsningen har dock tagits bort i årets budget men nu föreslår Socialdemokraterna i Region Kronoberg att sommarlovskortet ska införas permanent för unga i Kronobergs län.

Annons

– Alla barn och unga ska ha goda möjligheter till en aktiv fritid och om fler i framtiden ska välja kollektivtrafik framför egen bil är sommarlovskort en viktig satsning - vanor sätts tidigt. Vi socialdemokrater vill att Region Kronoberg permanent inför ett reducerat eller fritt sommarlovskort för unga i hela Kronoberg och som första steg föreslår vi en utredning, säger Peter Freij (S) trafiknämndens 2:e vice ordförande.

I en motion skriver Peter Freij (S) och Henrietta Serrate (S) att de vill att möjligheten till fritt eller reducerat sommarlovskort för unga i Kronoberg ska utredas.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons