Annons

Partiet: ”Vi kan inte vänta”

Växjö • Publicerad 13 oktober 2018
Foto: Per-Erik Sandebäck

Efter valet gick Miljöpartiet i Växjö ut med att de på lokalt plan kommer att ha ”mycket svårt att samarbeta med partier som på riksplanet stödjer sig på SD, om det ens är möjligt”. Men trots att regeringsfrågan fortfarande inte är löst har Miljöpartiet valt att fortsätta i Blågröna Växjö.

– Vi kan inte vänta på rikspolitiken. Vi får konstatera att vi inte vet hur det blir. Här i Växjö har de allianspartier som vi samarbetar med varit tydliga på den punkten att man vill inte samarbeta med Sverigedemokraterna. Vi tar ansvar för den politiska situation som nu finns, för att Sverigedemokraterna inte ska få inflytande. Hade vi inte gått med i samarbete i Blågröna Växjö hade Sverigedemokraterna får inflytande, om man inte hittat en annan lösning, säger Magnus P. Wåhlin, ordförande i Miljöpartiet Växjö.

Annons

Han är väldigt nöjd med att de har fått igenom mycket grön politik i den majoritetsförklaring som skett med de Blågröna Växjö.

– Viktigaste är att Växjö fortsätter vara en hållbar kommun och jobbar med epiteten Europas grönaste stad och att vi håller den frågan högt uppe på agendan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons