GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Partiet vill få fler patienter att åka gratis kollektivtrafik

     Växjö • Publicerad 27 oktober 2019
     .
     .
     Foto: David Elg

     Socialdemokraterna i Region Kronoberg vill få fler att åka gratis till vårdbesöket med kollektivtrafiken. Det är idag gratis att åka kollektivt vid uppvisande av kallelse men i en motion skriver Socialdemokraterna att de vill att det ska framgå hur patienten tar sig med kollektiva färdmedel till besöket vid kallelse.

     – Att alla kronobergare kan åka gratis med kollektivtrafik till vårdbesöket är både bra för plånbok och miljö. För att fler ska upptäcka och använda detta vill vi att Region Kronoberg ser över möjligheten att i samband med kallelse till vårdbesök informera om kollektiva färdvägar, säger Robert Olesen (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.