GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Partiet vill införa lovpott – ska gå till avgiftsfria aktiviteter

     Växjö • Publicerad 31 oktober 2019
     .
     .
     Foto: Mark Hanlon

     Socialdemokraterna i länet vill att Region Kronoberg inför en lovpott där föreningar kan äska pengar för att anordna avgiftsfria kultur- och idrottsaktiviteter för barn och unga i Kronoberg under sportlov, påsklov och höstlov. Syftet med lovpotten ska vara att fler barn i Kronoberg får möjlighet att hitta på något roligt under loven.

     "Förutsättningarna till en aktiv och meningsfull fritid ser väldigt olika ut från barn till barn. Särskilt blir detta tydligt under loven. Vissa är på fritidshem eller ensamma hemma på gården. Få åker till Kanarieöarna med familjen. Vi vill stärka alla barns rätt till en meningsfull fritid”, står det i en motion som företrädare för partiet har skickat in.

     En eventuell lovpott skulle exempelvis kunna användas för att anordna en ”prova på-dag” eller för att göra inträde till museum eller andra aktiviteter avgiftsfria.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.