Annons

Partiet vill införa konsumentvägledning i Växjö

Växjö • Publicerad 8 februari 2020
Malin Lauber.Foto: URBAN NILSSON

Sveriges kommuner erbjuder budget- och skuldrådgivning och en del även konsumentvägledning. I en motion till Växjö kommunfullmäktige föreslår Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition, att Växjö kommun ska utreda förutsättningarna för att även införa konsumentvägledning i Växjö kommun.

– Varje år kostar misslyckade köp svenska konsumenter 50 miljarder kronor. Några av dessa konsumenter finns säker i vår Växjö kommun. Med korrekt vägledning och rådgivning kan detta undvikas. Att vara konsument idag är inte enkelt med tanke på förändrade köpvanor och aggressiv marknadsföring, säger Malin Lauber, kommunalråd i opposition (S).

Annons

Det kan bland annat handla om hjälp med att reklamera en en vara eller en tjänst, men också hjälp med vad konsumenten har för skyldigheter och rättigheter.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons