Annons

Partiet vill öka kontrollen av företag inom välfärden

Växjö • Publicerad 3 januari 2021
.
.Foto: Arkivfoto

Socialdemokraterna i Växjö vill öka kontrollen av företag och organisationer inom välfärden.

– Vi vill att kommunen inrättar en kontrollfunktion för att säkerställa att skattepengar som går till privata företag och organisationer går till vad pengarna är ämnade för. Vi måste säkerställa att fusk inte sker, säger Tomas Thornell (S), oppositionsledare i nämnden för arbete och välfärd.

Annons

Det har tidigare funnits organisationer där skattemedel försvunnit på ett sätt som Socialdemokraterna inte ställer sig bakom.

Idag har kommunen en tjänst som handlägger bidragsfusk enbart mot privatpersoner. Socialdemokraterna vill att denna tjänst ska utvecklas och bereda även företag.

– Vi kan aldrig acceptera att organisationer och företag som kommunen samarbetar med bryter mot avtal eller fuskar med skattemedel. Det är varken schysst mot andra företag eller mot skattebetalarna, avslutar Tomas Thornell (S), oppositionsledare i nämnden för arbete och välfärd.

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons