GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Partiet vill sälja överbliven mat

     Växjö • Publicerad 7 oktober 2019 • Uppdaterad 7 oktober 2019
     .
     .
     Foto: Karin Asmundsson

     Socialdemokraterna i Region Kronoberg vill sälja den mat som blir över i regionen. Tusentals måltider tillagas på Centrallasarettet i Växjö och lasarettet i Ljungby varje dag och nu vill partiet vill minska matsvinnet.

     I motionen nämns Alvesta kommuns initiativ, där skolpersonalen har möjlighet att köpa den mat som blir över varje dag.

     ”Det tycker vi socialdemokrater är ett mycket bra exempel som vi i Region Kronoberg skulle kunna inspireras av för att minska vårt matsvinn och samtidigt låta fler ta del av den fantastiska mat som tillagas i våra kök”, står det i motionen.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.