GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Partiet vill se en blodbuss i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 10 juli 2020
Den blodbussen finns i Skåne. Socialdemokraterna vill nu att en liknande ska finnas i Kronobergs län.
Den blodbussen finns i Skåne. Socialdemokraterna vill nu att en liknande ska finnas i Kronobergs län.Foto: Sprisse Nilsson

Kronobergare som vill donera blod måste ta sig till antingen lasarettet i Växjö eller Ljungby. Nu vill Socialdemokraterna i Region Kronoberg göra det lättare att ge blod genom att starta en så kallad blodbuss.

– Ibland kan det vara svårt att hinna med att lämna blod trots att man vill. Något som kan underlätta är möjligheten att ge blod nära sitt hem eller arbetsplats. Därför vill vi socialdemokrater se över möjligheten till en blodbuss i Kronoberg, säger Robert Olesen (S) 2 :e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden och blodgivare.

Socialdemokraterna tror att en blodbuss skulle göra det lättare för fler att ge blod. De tror också att satsningen skulle få fler att bli blodgivare.

– Blodgivning är samhällsviktigt och vi behöver bli fler blodgivare i Kronoberg. För att nå dit måste vi göra mer för att uppmärksamma vikten av att ge blod och göra det lättare för kronobergarna att bli och vara blodgivare, säger Joakim Pohlman (S) 2 :e vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden och blodgivare.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.