Annons

Partiet vill se fler billiga hyresrätter i Växjö

Växjö • Publicerad 3 mars 2020
.
.Foto: Olof Elfversson

Socialdemokraterna vill att Växjö kommun ska bygga fler billiga hyresrätter. Enligt ett pressmeddelande vill partiet att Växjöbostäder, för att möjliggöra en upptakt av hyresrätter till rimliga priser, ska bygga med statligt investeringsstöd.

– Investeringsstödet ska ge möjlighet för bostadsbolaget att bygga bostäder med rimlig hyra som baseras på hyresgästernas ekonomi. Det behövs bostäder som folk har råd med, säger Malin Lauber (S) kommunalråd i opposition.

Annons

Socialdemokraterna vill sätta hyran först och bygga sen. De vill också att Växjö kommun ska direktanvisa mark till de kommunala bostadsbolagen och privata byggherrar för byggnation av hyresrätter.

– Genom att sätta en maxhyra vid en markanvisning – då bolagen konkurrerar om rätten att bygga på en kommunal tomt – hoppas vi socialdemokrater kunna pressa priserna, säger Tajma Sisic (S) , 2:e vice ordförande i Växjöbostäder.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons