Annons

Partiet vill skapa ett nytt fullmäktige

Växjö • Publicerad 1 mars 2021
Foto: Olof Elfverson

Centerpartiet vill att kommunchefen tilldelas ett nytt uppdrag om att utreda förutsättningarna att skapa ett landsbygdsfullmäktige och en årlig landsbygdsdag i nära tidsanslutning till den nationellt arrangerade landsbygdsriksdagen och eventet MAT.

– Vår förhoppning är att initiativet ska skapa bättre förutsättningar för landsbygdsutveckling genom en landsbygdens dag, där fler kan få upp ögonen för möjligheten att bo och verka där de vill, inte där de måste. Det bidrar till en attraktiv och levande kommun på riktigt, säger Andreas Olsson (C), kommunalråd i Växjö kommun.

Landsbygdsfullmäktige kan innehålla inspirationsföreläsningar, externa utställare, men även ge möjlighet till interaktiv dialog mellan exempelvis sockenråd, byalag och bygdegårdsföreningar från olika delar av kommunen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons