Annons

Partiledaren besökte Araby

Växjö • Publicerad 3 mars 2020
Foto: Ronja Andersson

Under måndagen fick Araby i Växjö besök av Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni. Anledningen till besöket var att hon ville få en bild av hur det polisen kallar särskilt utsatta områden ser ut. Liberalernas mål är att det inte ska finnas några utsatta områden år 2030.

– Anledningen att jag reser runt till dessa områden är för att det finns kriminella element som gör det svårt för många boende här. Det är för att vi har skolor som inte ger barnen den utbildning de har rätt till, säger Nyamko Sabuni.

Annons

Nyamko Sabuni besökte, tillsammans med lokala representanter från Liberalerna, polisstationen i Araby där polisen berättade om deras brottsförebyggande arbete i stadsdelen. Nyamko Sabuni fortsatte sedan till Dalbo centrum och avslutade på Araby Park Arena där personalen berättade om sitt arbete.

Enligt Nyamko Sabuni krävs det bland annat att dessa områden blir mer jämställda om utsatta områden ska försvinna till 2030.

– Vi behöver lyfta dessa bostadsområden. Vi måste se till att vuxna kommer i sysselsättning, barn får den utbildning de har rätt till och sen att det blir bättre jämställdhet, det vill säga att fler kvinnor måste komma i arbete och bli självförsörjande, säger Nyamko Sabuni och fortsätter.

– I Araby tror jag att man behöver titta mer på hur skolan kan leverera bättre resultat för unga. Men också att man tittar på de parallellsamhällen som växer fram, det vill säga att rättsskipning sker vid sidan av de demokratiska processerna och det är inte bra, säger Nyamko Sabuni.

Ronja Andersson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons