Annons

Partiledarens hyllning till nya landshövdingen

Växjö • Publicerad 10 januari 2020

Maria Arnholm blir ny landshövding i Kronobergs län. Hon lämnar riksdagen och sina uppdrag i Liberalerna. I ett långt inlägg på Facebook har Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni skrivit om Maria Arnholm. Inlägget inleds med meningarna: ”Maria Arnholm har idag meddelat att hon kommer att lämna riksdagen. Men hon lämnar inte våra hjärtan”.

Maria Arnholm blev år 2012 statssekreterare till Sabuni när hon var jämställdhetsminister. Senare blev Maria Arnholm själv jämställdhetsminister.

Annons

”Nu har regeringen valt att utse dig till landshövding i Kronoberg. Det tror jag också var ett lätt val. Där får du fortsätta att, som du ofta säger, vara en del av mänsklighetens strävan att leva väl tillsammans. Vi ska göra vårt bästa för att klara oss utan dig. Och det du byggde upp som partisekreterare ska vi vårda. Stort tack för din tid, ditt engagemang och dina insatser. Stort lycka till i din nya roll”, skriver Nyamko Sabuni på Facebook.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons