Annons

Patient biten under slagsmål

Växjö • Publicerad 28 maj 2018
Foto: Smålandsposten

För en vecka sedan började två patienter på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö att slåss. En av dem fick svåra bitskador under bråket.

– Det jag kan bekräfta är en allvarlig fysisk skadeverkan, där ett öra har blivit illa tilltygat. Jag har så här långt fått veta att det är bitskador, säger David Wirdelöv som är biträdande verksamhetschef och säkerhetsansvarig på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö, till Smålandsposten.

Annons

Enligt tidningen beskrivs skadan som att ett öra är avbitet till hälften och den drabbade patienten fick föras till sjukhus i samband med händelsen.

– Vi själva ser den här händelsen som allvarlig och den som är ansvarig för brister i säkerheten kommer inleda en utredning av händelsen och överväga en Lex Maria anmälan. Vi vill få klarhet i var som hände. Det var tumult som vi inte själva greppar fullt ut, säger David Wirdelöv till Smålandsposten.

En av patienterna ska vara för upprepade våldsbrott. Händelsen ska ha polisanmälts under dagen.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons