unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Patient fick allvarlig lunginflammation på sjukhus – avled

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria-anmälan.
Region Kronoberg har gjort en Lex Maria-anmälan.
Foto: Smålandsposten

Region Kronoberg har gjort en anmälan enligt Lex Maria efter att en patient avlidit i samband med en allvarlig lunginflammation på ett av länets sjukhus. Patienten kom till sjukhuset för en varböld på benet. På avdelningen fick patienten en lunginflammation med tilltagande behov av ökad mängd syrgas, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Patienten flyttades efter flera kontakter mellan vårdavdelningen och intenssivvårdsavdelningen till IVA för respiratorbehandling. Patienten fick kort därefter ett hjärtstopp och avled. För att det inträffade inte ska kunna upprepas har klinikerna sett över sina rutiner och vidtagit förebyggande åtgärder.