Annons

Patient slog skötare medvetslös

Växjö • Publicerad 20 maj 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lena Gunnarsson

I mars förra året pratade en 35-årig patient vid Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö med en kvinnlig sköterska på kliniken, för att reda ut en konflikt.

När sköterskan senare skulle lämna rummet slog patienten henne utan förvarning. Ett hårt knytnävsslag mitt i ansiktet vilket ledde till att sköterskan blev yr och fick föras till akuten med smärtor i ena ögat och näsan.

Annons

Ett par veckor efter händelsen gick han till attack mot en annan skötare på avdelningen. Skötaren lyste med sin ficklampa in i patientens rum under nattetid för att säkerställa sig om att allt var som det skulle. Patienten blev arg och slog skötaren med ett kraftigt slag mitt i ansiktet vilket ledde till att skötaren föll till golvet och blev medvetslös.

Nu döms patienten till fortsatt rättspsykiatrisk vård. Han ska även betala 5 000 kronor till sköterskan och 22 600 kronor till skötaren.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons