Annons

Patient var ”tickande bomb” – skadade ett barn

Växjö • Publicerad 3 juni 2020
Foto: Johan Christensen

Region Kronoberg får kritik efter att en psykotisk man fick lämna psykakuten. Det var i april förra året som mannen kom in den psykiatriska akutmottagningen från beroendemottagningen. Han hade missbruksproblem, mådde dåligt och uppgav att han sov med en kniv under huvudkudden.

Trots det fick patienten snart lämna akutmottagningen och mannen ska senare ha skadat ett barn, skriver Smålandsposten. Inspektionen för vård och omsorg, IVO, kritiserar Region Kronoberg och konstaterar bland annat att informationen brustit mellan vårdenheterna och att tjänstgörande läkare därför inte kunde göra rätt bedömning. I journalen ska det ha tillkommit uppgifter som inte hade framgått när läkaren träffade patienten och dokumenterade besöket.

Annons

Patienten beskrevs som en tickande bomb och uppfattades som hotfull mot sina anhöriga. Trots det fick patienten lämna vårdinrättningen och närstående utsattes för en allvarlig risk, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons