Annons

Peg Parnevik vill skapa feststämning i Växjö

Växjö • Publicerad 11 maj 2019
Foto: Pressbild

Växjö Prides stora final i Linnéparken får i år celebert besök av artisten Peg Parnevik.

– Jag är nervös men mest taggad. Det är extra speciellt att spela på en Pridefestival.

Annons

Varför då?

– Under spelningen i Växjö vill jag använda min röst för att stötta andra. Det handlar inte om mig som person utan om just Pride och allt vad det innebär. Pride är så fint i Sverige. Festivalerna känns så självklara här och det är en varm och välkomnande stämning. Så är det inte i alla länder.

Spelningen blir Peg Parneviks första större spelning i år och hon kommer att bjuda på alla sina hits. Bland annat Ain't no saint och senaste singeln Goodbye boy. Artisten kommer också att överraska med en ny låt som släpps i slutet av maj.

– Jag kommer att stå på scen tillsammans med mitt band och vi vill verkligen kötta på. Vi är mest tjejer i bandet. Jag vill visa unga i publiken att det inte måste vara en poppig tjej längst fram som backas upp av manliga musiker. Tjejer kan också bli musiker.

Det är långt ifrån första gången som Peg Parnevik är i Växjö. När hon var yngre var hon och familjen på besök nästan varje sommar.

– Vi brukade hälsa på våra familjevänner där nästan varje sommar. Så det ska bli väldigt mysigt att komma tillbaka till Växjö igen. Jag ser verkligen fram emot att få uppträda och skapa feststämning.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons