Annons

Penningtvätt i Växjö

Växjö • Publicerad 23 oktober 2018
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Sju personer i 20-årsåldern har åtalats misstänkta för grovt penningtvättsbrott. Enligt SVT Småland ska personerna ha lurat till sig drygt 1,5 miljoner kronor från runt 25 privatpersoner. Överföringarna ska ha skett genom betaltjänsten Swish.

De misstänkta, fem män och två kvinnor, ska under 2015 ha kopplat upp sina mobiltelefoner till över 25 olika bankkonton. Därefter har olika belopp satts in på andra privatkonton och i vissa fall har betalningar till utlandet genom Western Union genomförts. Penningtvätten ska bland annat ha ägt rum i Växjö, skriver SVT Småland.

Den huvudtilltalade i härvan är en 24-årig man. Han dömdes 2015 till ett åttaårigt fängelsestraff för mordförsök. En annan person, som också misstänks ha varit en av de ledande i ligan, är fortfarande okänd och på fri fot.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons