Annons

Pepparkakshus säljes i Växjö – högsta budet skänks till välgörenhet

Växjö • Publicerad 6 december 2021
Foto: Fastighetsbyrån

Här saknas innehåll

I flera år har Fastighetsbyrån i Växjö sålt ett pepparkakshus där köpesumman går till SOS Barnbyar.

Årets pepparkaksvilla ligger på Degmarksvägen 13 och är på 191 pepparmeter.

Annons

"Här får du allt och mycket därtill. Bland annat vackra glasdetaljer i helt solid gelatin, modernt utformade detaljer i äkta glasyr och gedigen stomme i rejäl husbyggardeg. Väggar och tak består av finkavlad hållfast deg med gedigna ytskikt av stilrena svarta smarties, florsocker, lakritssnurror och hemmagjord kristyr. Missa inte din chans till att förvärva Växjös godaste hus", står det i annonsen.

Budgivningen är öppen och det vinnande budet får sedan pepparkakshuset. Fastighetsbyrån kommer att lägga till samma summa som högstbjudande och skänka till SOS Barnbyar.

– Den här unika bostaden kommer ge köparen många goda stunder, och skapa ovärderliga möjligheter för andra. Vi har goda förhoppningar att många i Växjö, Tingsryd, Uppvidinge, Lessebo och Alvesta, både privatpersoner och företag, vill vara med och buda och göra en samhällsinsats, säger Mathilda Karlsson på Fastighetsbyrån i Växjö.

Huset är bakat av Rebecka Haglund på Fastighetsbyrån och är inspirerat av hennes eget hus.

– Vi jobbar varje dag med att förmedla bostäder. Men alla människor har inte ett tak över huvudet eller ett tryggt hem att gå till. Och julen kan vara en extra svår tid för utsatta barn och vuxna. Därför vill vi göra en extra insats med pepparkakshemmet, säger Mathilda Karlsson.

Budgivningen pågår till den 20 december.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons