Annons

Personal kan varslas i Växjö

Växjö • Publicerad 16 augusti 2018
Foto: Smålandsposten

Flygbolaget BRA, som flyger till Bromma och Berlin från Växjö, har som avsikt att varsla all sin personal på Växjö Småland Airport. De planerar i stället att ta hjälp av flygplatsens personal för att sköta ombordstigning och incheckning.

– Nu gör vi det i egen regi med egna medarbetare. Det har inte varit ett effektivt sätt att driva verksamheten på. Det handlar om att vi har haft svårt att få till en effektiv stationsverksamhet. Vi har några flygavgångar per dag från Växjö, vilket gör att vi har svårt att lägga effektiva scheman. Det är långt mellan avgångarna och ankomsterna och där har vi inte haft tillräckligt med arbetsuppgifter för att det ska bli effektivt, säger Emma Sandsjö, kommunikationschef på BRA, till VXOnews.

Fackliga förhandlingar har inletts och det återstår att se vad förhandlingen resulterar i. Totalt har BRA tre tillsvidareanställda och fem timanställda i Växjö som omfattas av förhandlingarna. Flygbolaget har ingen avsikt att minska antalet flygningar till eller från Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons