Annons

Personal och vakter attackerade på sjukhuset

Växjö • Publicerad 2 december 2019
Foto: Carl Carlert

Vid två tillfällen i helgen blev vakter och personal på lasarettet i Växjö attackerade av personer som hade synpunkter på vården. Under söndagseftermiddagen ska tre män i 20-30-årsåldern ha kommit till Växjö lasarett.

– De var ute efter sjukhuspersonalen eftersom de ansåg att de inte fått rätt vård. Då tvingades ordningsvakten gå emellan för att skydda personalen. Då fick han ett slag mot ansiktet och en knuff, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid Polisen region syd, till Smålandsposten.

Annons

I lördags ska en aggressiv patient ha sparkat en ordningsvakt och spottad på en väktare. Kvinnan kom in till akuten och blev av någon anledning bråkig. När hon skulle omhändertas sparkade hon ordningsvakten och spottade på väktaren. Hon är misstänkt för våld mot tjänsteman.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons