Annons

Personal på kommunalt boende smittade av covid-19 - de boende har inte fått information

Växjö • Publicerad 7 juni 2020
.
.Foto: ANN JONASSSON

Personal som arbetar på ett kommunalt boende för psykiskt funktionsnedsatta i Växjö har blivit smittade av covid-19, rapporterar Smålandsposten. Men det är inget som de boende har fått reda på.

– Man äter i gemensamma utrymmen, personalen lagar mat flera gånger om dagen och vi umgås tillsammans. Och ingen vet någonting om att det finns smittad personal. Vi i personalen mår väldigt dåligt av att mörka. Det känns hemskt att ljuga, säger en anställd som är kritiskt mot att omsorgstagarna inte har fått någon information om smittan till Smålandsposten.

Annons

Enligt chefen på boendet har ingen av personalen haft symptom när de har träffat omsorgstagarna, vilket chefen menar gör att man inte har någon skyldighet att informera dem som bor där enligt regelverket för smittspårning.

– Om någon av våra medarbetare blir sjuk och inte har kunnat riskera att smitta någon annan finns det ingen anledning att informera dem som bor på ett boende, säger chefen till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons