Annons

Personuppgifter kan ha läckt från 1177

Växjö • Publicerad 14 februari 2020
Foto: Lennart Ernstsson

På grund av ett säkerhetsfel kan personuppgifter lagrade i 1177 Vårdguiden ha läckt. Enligt SVT har personer som loggat ut, stängt ner webbläsaren och i vissa fall startat om datorn blivit automatiskt inloggade när de gått in på sajten igen.

– Det här är oacceptabelt. Vi har ett stort ansvar att skydda våra invånares identiteter och personuppgifter. Och när det har med hälsa att göra är det extra viktigt. Vi ser väldigt allvarligt på det inträffade, säger Måns Arnrup, it-direktör på Region Halland enligt SVT.

De som loggat in på 1177 på en delad dator via webbläsaren Internet Explorer mellan den 5 och 27 januari har alltså inte loggats ut, även om de har tryckt på logga ut-knappen. Felet ska nu vara åtgärdat men då felet kom från företaget Inera AB, som är leverantör för alla Sveriges regioner, så kan personer från hela landet ha drabbats.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons