Annons

Peter är ny vd för storföretaget

Efter några tuffa år så rullar nu hjulen åt rätt håll för Alwex. Nytillträdda VD:n Peter Sagebrant ser ljust på 2021 där hållbarhetsfrågor kommer vara i fokus. En annan viktig framtidsfråga handlar om rekryteringen av yrkeschaufförer, ett bristyrke som Peter gärna vill slå ett extra slag för.
– Som yrkesförare har du en fantastisk frihet.
Växjö • Publicerad 4 januari 2021
Hjulen snurrar år rätt håll för Alwex. Nytillträdda VD:n Peter Sagebrant ser ljust på 2021, ett år som kommer handla mycket om hållbarhetssatsningar.
Hjulen snurrar år rätt håll för Alwex. Nytillträdda VD:n Peter Sagebrant ser ljust på 2021, ett år som kommer handla mycket om hållbarhetssatsningar.Foto: David Färdigh

Det är en framåtriktad Peter Sagebrant som möter VXOweek på Alwexs huvudkontor i Räppe. Med sina 75 medlemsföretag, 700 anställda och en miljard i omsättning så är Alwex en dominerande aktör i regionen, men de senaste åren har varit motiga. Ett antal faktorer har satt käppar i hjulen.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons