Annons

Pizzabråk i Växjö – man döms

Växjö • Publicerad 21 februari 2021
.
.Foto: Tomas Löwemo

En man född 1969 har dömts till skyddstillsyn och ska genomgå en programverksamhet som frivården anser är lämplig.

Han döms mot sitt nekande för olaga hot, skadegörelse och ofredande efter att ha spottat en person i ansiktet och hotat att slå denne vid en restaurang i Växjö kommun. Mannen ska också ha kastade en kantin full med ananas på målsäganden, som arbetar på restuarangen.

Annons

Mannen i 50-årsåldern ska dessutom ha lyft upp och kastat en glasskiva Glasskivan korsades och glassplitter spreds i lokalen. Det orsakade skador för över 9 000 kronor.

Konflikten ska ha startats efter att den nu dömde mannen upptäckte att han betalat mer än vad han trodde för sin pizzalunch. När han ifrågasatte priset fick han veta att pizzorna som han och hans kamrat hade beställt var specialpizzor som inte ingick i lunchen.

Mannen ska betala 7 000 kronor i skadestånd till den hotade och ofredade mannen och 9 145 kronor till restaurangen. Han förekommer under 13 avsnitt i belastningsregistret och har dömts för bland annat misshandel, olaga hot, våld och hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons