unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Planer på nytt vattendrag vid sjön

.
.
Foto: Lennart Ernstsson

Växjö kommun planerar att anlägga ett nytt vattendrag vid Årydsjön, rapporterar Smålandsposten. Det nya vattendraget ska bland annat göra det lättare att hålla koll på vattennivåerna i sjön.

– Att få ett fint vattendrag med de miljökvaliteter som är typiska för vattendrag med strömsatta sten- och grusbottnar med öring, forsärla, gulärla, strömstare och ett trevligt djurliv. Sedan handlar det om att få en bättre precision i vattenregleringen i Årydsjön, säger Andreas Hedrén, sjömiljöansvarig på Växjö kommun, till Smålandsposten.

Det nya vattendraget ska ligga i anslutning till den gamla banvallen och kommer att kosta omkring 2,7 miljoner kronor. Planen är att arbetet ska påbörjas nästa år.